skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Főoldal
  • Panelkert
  • Magamról

Samu főz

Eper csatni

0:38 | Publish by Samu

A csatni (vagy chutney), egyike a legjobb indiai találmányoknak.  Lekvár állagú, fantasztikus ízvilágú, csípős, édes ragacsos finomság, aminek elkészítése, és felhasználhatósága is számtalan. Lehet pl. paradicsomból, ami utána fantasztikus kiegészítője és ízesítője lehet a rizsnek. Én legutóbb almából készítettem (az annyira nem nyerte el a tetszésemet), de most az eper csatni receptjét teszem közzé. Készítésekkor rugalmasan kezelem az amúgy szigorú Arjuvédikus receptet. Egy szabályt azonban betartok, mert jó csatnit akarok kapni. És milyen a jó csatni? A jó csatni olyan csípős, hogy nem lehet megenni, de olyan édes, hogy nem lehet otthagyni!





Hozzávalók: 
  • 15-20 dkg eper
  • 6 evőkanál cukor
  • fél narancs leve + reszelt héja
  • fél citrom leve 
  • bors
  • 2 chili 
  • 50 ml víz
Elkészítés:

A cukrot meg karamellizálom, majd ráöntöm a folyékony hozzávalókat, és beleszórom az elnegyedelt epret. Ha a karamell felolvadt, hozzáadom a fűszereket, és 1-2 percig összefőzöm őket. Sűrű, bíborszín csatnit fogunk kapni.

Jó étvágyat kívánok! 




Címkék: Receptek 0 megjegyzés
0 Responses

« Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés »
Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom)

Labels

  • Receptek (14)

Magamról

Samu
Pécs, Baranya, Hungary
Kedves Olvasó! Gyere kérlek, ülj le velem egy bögre kávéra. Sokkal könnyebb úgy beszélgetnünk egymással a kinti és benti világokról. Két cukorral? Tej mehet bele?
Teljes profil megtekintése
Üzemeltető: Blogger.

Archívum

  • ►  2013 (3)
    • ►  május (2)
    • ►  január (1)
  • ▼  2012 (12)
    • ►  december (2)
    • ►  augusztus (1)
    • ▼  június (9)
      • Bodzás limonádé
      • Házi bodzaszörp
      • Bundázott ananász joghurtöntettel
      • Mozzarellával töltött pizzagolyócskák
      • Mediterrán polenta vegyes gombával és mozzarellával
      • Eper csatni
      • Epres malpura
      • Sajtmártásban sült vegyeszöldség
      • Datolya puding, karamella öntettel

Címkék

  • Receptek (14)

Olvasók

Keress a Facebookon

Copyright (c) 2010 Samu főz. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission.