skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Főoldal
  • Panelkert
  • Magamról

Samu főz

Epres malpura

3:22 | Publish by Samu

Firss, lédús eper. Krémes házi joghurt. Forró fánkocskák.
Ez a desszert, lágy, profánul egyszerű, és közben mégis (vagy talán éppen ezért) fejedelmi.



Hozzávalók ( a joghurtöntethez):

  • 1 l natúr (lehetőleg házi) joghurt
  • 30 dkg eper
  • Ízlés szerinti cukor
Hozzávalók (a fánkocskákhoz):
  • 20 dkg fehér liszt 
  • 2 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 kávéskanál sütőpor
  • csipet só
  • bő olaj, a sütéshez
Elkészítés:

Az epreket megtisztítom, apró darabokra vágom, majd egy villával "pépesítem", de hagyok benne nagyobb darabokat. Hozzáadok annyi cukrot, hogy édes legyen, de a fanyarságából se veszítsen. Hozzákeverem a natúr joghurthoz, és addig kevergetem, ameddig el nem oszlik benne az eperpüré, és fel nem olvad a cukor, majd félre teszem érni (én még kevertem hozzá 3 evőkanál házi mentaszörpöt is, így még hűsítőbb lett, és plusz íz! ).

Egy nagy tálban összekeverem a fánk száraz összetevőit, majd óvatosan annyi tejet öntök hozzá, hogy egy galuskatészta sűrűségű masszát kapjak. A tésztából kiskanállal gömböcöket formázok, amiket bő (minimum 3 cm-es) olajban aranybarnára sütök. Ha elkészült, tálkába teszem, és bőségesen meglocsolom a joghurttal.

Gyors, könnyű, és ízletes.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: Receptek 5 megjegyzés
5 Responses
  1. Névtelen Says:
    2012. június 8. 4:12

    egyik kedvencem!!!! még sose csináltam teljesen egyedül... de volt,h a joghurtját házilag gyártottuk le ^^


  2. Samu Says:
    2012. június 8. 6:44

    Itt az ideje!!


  3. Névtelen Says:
    2012. június 8. 9:29

    Mi tegnap késztettünk szintén epres változatban :) A joghurt is házi, boltival nem is lenne finom szerintem. :)
    Evi


  4. Lime Says:
    2012. június 8. 10:26

    Úúú, de guszta! :D


  5. Névtelen Says:
    2012. június 8. 11:09

    tudom... :D


« Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés »
Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom)

Labels

  • Receptek (14)

Magamról

Samu
Pécs, Baranya, Hungary
Kedves Olvasó! Gyere kérlek, ülj le velem egy bögre kávéra. Sokkal könnyebb úgy beszélgetnünk egymással a kinti és benti világokról. Két cukorral? Tej mehet bele?
Teljes profil megtekintése
Üzemeltető: Blogger.

Archívum

  • ►  2013 (3)
    • ►  május (2)
    • ►  január (1)
  • ▼  2012 (12)
    • ►  december (2)
    • ►  augusztus (1)
    • ▼  június (9)
      • Bodzás limonádé
      • Házi bodzaszörp
      • Bundázott ananász joghurtöntettel
      • Mozzarellával töltött pizzagolyócskák
      • Mediterrán polenta vegyes gombával és mozzarellával
      • Eper csatni
      • Epres malpura
      • Sajtmártásban sült vegyeszöldség
      • Datolya puding, karamella öntettel

Címkék

  • Receptek (14)

Olvasók

Keress a Facebookon

Copyright (c) 2010 Samu főz. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission.