skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Főoldal
  • Panelkert
  • Magamról

Samu főz

Mozzarellával töltött pizzagolyócskák

4:02 | Publish by Samu

A pizzagolyócskák gyors, ropogós, és ízletes vendégváró falatok. Tölthetjük sokféle sajttal, olívabogyóval, bármivel. Feldobják a sima étkezéseket, gyerekeknek születésnapi zsúrra ajánlom leginkább.



Hozzávalók (a tésztához):

  • 50 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 25 g élesztő
  • 330 ml meleg víz
  • csipet cukor
  • teáskanál só
  • oregánó, bazsalikom (szárítva)
Hozzávalók (a töltetlékhez):
  • 20 ek paradicsomszósz
  • 1 dl víz
  • só, bors, bazsalikom
  • mozzarellagolyók 
Elkészítés:

Az élesztőt 330 ml meleg (de nem forró) vízben megfuttatom. Összekeverem a lisztet a tojással, az élesztős vízzel majd ízesítem. Tiszta konyharuhával letakarva meleg helyre teszem, és fél órát hagyom kelni. Addig összekeverem a töltelékhez a szószt. Ha tészta megkelt, nagyobbacska darabokat csippentek le belőle, amiket aztán kézzel szétlapítok. Megkenem egy teáskanálnyi szósszal, a közepébe belerakok egy mozzarellagolyót, és az egészet becsomagolom, lisztes kézben golyó formájúra görgetem.
180°C-on, előmelegített sütőben addig sütöm, ameddig a tészta szemmel láthatólag (vagy tűpróbáig) meg nem sül (10-15 perc).

Jó étvágyat kívánok!

Címkék: Receptek 0 megjegyzés
0 Responses

« Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés »
Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom)

Labels

  • Receptek (14)

Magamról

Samu
Pécs, Baranya, Hungary
Kedves Olvasó! Gyere kérlek, ülj le velem egy bögre kávéra. Sokkal könnyebb úgy beszélgetnünk egymással a kinti és benti világokról. Két cukorral? Tej mehet bele?
Teljes profil megtekintése
Üzemeltető: Blogger.

Archívum

  • ►  2013 (3)
    • ►  május (2)
    • ►  január (1)
  • ▼  2012 (12)
    • ►  december (2)
    • ►  augusztus (1)
    • ▼  június (9)
      • Bodzás limonádé
      • Házi bodzaszörp
      • Bundázott ananász joghurtöntettel
      • Mozzarellával töltött pizzagolyócskák
      • Mediterrán polenta vegyes gombával és mozzarellával
      • Eper csatni
      • Epres malpura
      • Sajtmártásban sült vegyeszöldség
      • Datolya puding, karamella öntettel

Címkék

  • Receptek (14)

Olvasók

Keress a Facebookon

Copyright (c) 2010 Samu főz. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission.